Lounas
-
LOUNAS KLO 11-15
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa, tomaattia ja parmesaania
L, G
11,80€ Seesam paahdettua ankanrintaa, salaattia ja teriyakikastiketta
L
14,40€ Prässättyä ylikypsää häränrintaa, juuresmuusia ja metsäsienikastiketta
L, G
15,00€ Paahdettua siikaa, vihreää parsaa ja voikastiketta
L, G sis. alkukeiton
31,00€ Tummasuklaaganache ja mustikkasorbettia
L, G
9,50€ -
Lounas klo 11-15
Kuohkeaa kukkakaalikeittoa, tomaattia ja parmesaania
L, G
11,80€ Katkarapucaesarsalaatti
L, (G)
14,40€ Pariloitu jauhelihapihvi Eskolan tilan vasikasta, friteerattua perunaa ja valkosipulimajoneesia
L, G
15,00€ Paistettua kampelaa, friteerattua perunaa ja remouladekastiketta
L sis. alkukeiton
27,00€ Tummasuklaaganache ja mustikkasorbettia
L, G
9,50€ -
Lounas klo 11-15
Purjo-perunasosekeittoa
L, G
11,80€ Paistettua Halloumjuustoa, gremolataa, dukkahia ja salaattia
L, G
14,40€ Poikien kalapuikot, keitinperunaa ja remouladea
L
15,00€ Päivän kalasaalis
sis. alkukeiton
Päivän hinta Päivän jälkiruoka
Päivän hinta -
Lounas 11-15
Purjo-perunasosekeittoa
L, G
11,80€ Paahdettua kalkkunanrintaa ”tonnato” ja salaattia
L, (G)
14,40€ Maksa itse
L, G
17,40€ Päivän kalasaalis
sis. alkukeiton
Päivän hinta Päivän jälkiruoka
Päivän hinta -
Torilounas klo 13.00 –>
Torilounas koostuu alku-, pää- ja jälkiruuasta, saatavana kolmen ruokalajin menuuna tai yksittäisinä annoksina. Lisäksi myös a la carte -lista voimassa. Annoksia niin kauan kuin riittää!
Julkaistaan perjantaisin!
-
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa ja dukkahia
Häränlihatartar, paahdettua valkosipulimajoneesia ja friteerattua maa-artisokkaa
Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa, vihreää parsaa ja tuoretomaatti-voikastiketta
tai Paistettua rosevasikan entrecôtea, Macairen perunaa, vihreää parsaa, kuivattua kirsikkatomaattia ja tryffeliöljyllä maustettua majoneesia
Passionjäädykettä, maitosuklaakastiketta ja hedelmäsalaattia
Menu 70€/hlö
Viinipaketti 46€/hlö
Cocktailpaketti 46€/hlö
-
À LA CARTE -LISTA
ALKURUOKIA
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa ja dukkahia
L, G, sis. pähkinää
15€ Toast skagen käsinkuorituista katkaravuista ja siianmätiä
L
17€ Etanoita wasabivoissa, kurpitsaa ja belugalinssejä
L, G
16€ Häränlihatartar, paahdettua valkosipulimajoneesia ja friteerattua maa-artisokkaa
L, G
16€ PÄÄRUOKIA
Tempura friteerattua kukkakaalia, yrtti-vihannes kvinoaa ja tomaattichutneyta
L
26€ Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa, vihreää parsaa ja tuoretomaatti-voikastiketta
L, G
36€ Wienerleike vasikanfileestä, anjovis-kaprisvoita ja perunapyrettä
L
30€ Paistettua rosevasikan entrecôtea, Macairen perunaa, vihreää parsaa, kuivattua kirsikkatomaattia ja tryffeliöljyllä maustettua majoneesia
L, G
36€ JÄLKIRUOKIA
Passionjäädykettä, maitosuklaakastiketta ja hedelmäsalaattia
G, sis. pähkinää
13€ Nemesis suklaakakkua, pekaanipähkinäjäätelöä ja karhunvatukkaa
L, G
13€ Päivän juusto
G
7€ -
Mami juhlii 17-vuotis syntymäpäiviään Vappuna – lista voimassa 30.4.-1.5.2024
Alkuruoat
Parsakeittoa
L, G
15€ Chilillä ja limellä marinoituja tiikerirapuja ja avokadokreemiä
L, G
16€ Häränlihatartar, paahdettua valkosipulimajoneesia ja friteerattua maa-artisokkaa
L, G
16€ Pääruoat
Tempura friteerattua kukkakaalia, yrtti-vihannes kvinoaa ja tomaattichutneyta
L, (G)
26€ Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa, vihreää parsaa ja tuoretomaatti-voikastiketta
L, G
36€ Paistettua rosevasikan entrecôtea, Macairen perunaa, vihreää parsaa, kuivattua kirsikkatomaattia ja tryffeliöljyllä maustettua majoneesia
L, G
36€ Jälkiruoat
Sitruunapiirakkaa, mansikkasorbettia ja raparperia
L
13€ Mamin munkkirinkeli ja passionjäätelöä
L
11€ -
Mami juhlii 17-vuotis syntymäpäiviään Vappuna – lista voimassa 30.4.-1.5.2024
Parsakeittoa
L, G
Chili-lime marinoituja tiikerirapuja ja avokadokreemiä
L, G
Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa, vihreää parsaa ja tuoretomaatti-voikastiketta
L, G
tai Paistettua rosevasikan entrecôtea, Macairen perunaa, vihreää parsaa, kuivattua kirsikkatomaattia ja tryffeliöljyllä maustettua majoneesia
L, G
Sitruunapiirakkaa, mansikkasorbettia ja raparperia
L
Menu 70€/hlö
Viinipaketti 46€/hlö -
Mami juhlii 17-vuotis syntymäpäiviään Vappuna – lista voimassa 30.4.-1.5.2024
Parsakeittoa
L, G
Chili-lime marinoituja tiikerirapuja ja avokadokreemiä
L, G
Häränlihatartar(FI), paahdettua valkosipulimajoneesia ja friteerattua maa-artisokkaa
L, G
Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa, vihreää parsaa ja tuoretomaatti-voikastiketta
L, G
tai Paistettua rosevasikan(NL) entrecôtea, Macairen perunaa, vihreää parsaa, kuivattua kirsikkatomaattia ja tryffeliöljyllä maustettua majoneesia
L, G
Sitruunapiirakkaa, mansikkasorbettia ja raparperia
L
Hinta 80€/hlö
Viinipaketti 55€/hlö
Otamme lounaalle myös pöytävarauksia. Varauksen voit tehdä joko soittamalla ravintolaan tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected].
Lihojen alkuperämaat:
kana (FI), kinkku (IT/DEU), vasikka (FI), nauta (FI), possu (FI), peura (FI), ankka (FR), sorsa (FI), karitsa (FI)
Allergeenit: L=laktoositon, G=gluteeniton
Ajankohtaista
Parsakausi lähestyy ja uusia annoksia löytyy listalta jälleen!
Keskiviikkona 24.4. listalle ilmestyy Sitruunavoissa kypsennettyä ahventa sekä Paistettua rosevasikan entrecôtea molemmat vihreän parsan kera. Tervetuloa herkuttelemaan!
Mamin vappu 2024!
Mami täyttää tänä vappuna jo 17 vuotta – juhlimme sitä täysin rinnoin kaksi päivää. Vappuaattona olemme auki lounaalla klo 11-14 sekä illalla 16:30-22 (21:30), Vappupäivänä avaamme klo 13 – viimeiset varaukset klo 16. Nähdään juhlatunnelmissa!
Petteri Luoto <3 Mami
Huippukeittiömestari, kuvataiteilija Petteri Luodon maalaukset tuovat nyt väriä Mamin seinille. Luodon töiden innoituksena ovat olleet Mamin klassikkoannokset, kuten maksa itse, Brändön kirjolohen elämä ja poikien kalapuikot.
Petteri tietää mistä maalaa, sillä hän on tehnyt pitkän uran ravintolamaailmassa kotimaan huippuravintoloissa. Hän on myös edustanut Suomea arvostetussa Bocuse D’or -kilpailussa peräti kahdesti. Nykyisin Brysselissä vaikuttava taiteilija tekee ruokaa lähinnä yksityistilaisuuksiin.
Mamissa on esillä seitsemän teosta. Työt ovat myös myynnissä.
Petterin Mamille suunnittelema erikoismenu on tarjolla 23.-24.5. Taitelija itse on myös paikalla!
Ruokakulttuurin koti Aurajokirannassa
Mami on kulinaristien suosima trendivapaa kortteliravintola Turun vanhassa kaupungissa. Olemme toimineet Casagranden talossa, Vähätorin laidalla, jo 16 vuotta.
Sillä välin kun Turusta on kehittynyt mainio ruokakaupunki, meidän tapamme pitää ravintolaa on pysynyt aika lailla ennallaan. Teemme edelleen taidokasta mutta konstailematonta ruokaa kulloisenkin sesongin raaka-aineista, jotka hankimme vuosien saatossa valikoituneilta luottotoimittajiltamme.
Ei kai se sen kummempaa vaadi tulla klassikoksi?
Pystybaari
Jos haluat poiketa lasillisella tai syödä spontaanisti ilman pöytävarausta, bongaa Mamin uusi pystybaari. Se on vähän peremmällä ravintolassa, mutta kannattaa tietää ja piipahtaa.
Kabinetti
Maksimissaan kuudelletoista hengelle sopiva tunnelmallinen kabinetti odottelee varaajia ravintolan perällä. Mainio paikka vaikka juhlavalle perheaterialle tai yrityksen vieraiden kestitsemiseen.
Marko Rauhala
Kokki, Mamin perustaja
“Kokkaus ei ole taikatemppujen tekemistä, vaan ihan vain ruoanlaittoa, tosin rakkaudella niin raaka-aineita kuin ruoan syöjiä kohtaan.”
Hyvän ruoan takuumies ja krouvin ruoan ystävä.
Leila Karhunen ja Lauri Komonen
Nuorissa on voimaa!
Leila on nuori lupaus ravintolamaailmalle ja menestynyt hienosti kansainvälisissä tarjoilijakilpailuissa.
Lauri on aloittanut Mamissa nuorena oppipoikana ja on nykyään yksi keittiömme kulmakivi.
Merle Lipponen
Ravintolapäällikkö
“Kaikki järjestyy, vaikka emme vielä tiedä että mikä kaikki.”
Mamin salin pirskahteleva kapellimestari on kiireessä omimmillaan.
Kaikkiaan meillä työskentelee kymmenkunta ihanaa Mamista. Ainutlaatuista porukkaa, tule tutustumaan.
Varaukset
Mamin aukioloajat:
Ma Suljettu
Ti-pe 11-22
La 13-22
Su Suljettu
Keittiön huoltotauko arkisin 15-16.30.
Online-varaukset kuuteen henkilöön asti, sitä suuremmat varaukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Mikäli seurueen koko on 8 henkeä tai sen yli, edellytämme ennakkoon tilattua yhtenäistä menuvalintaa voidaksemme taata illallisenne mutkattoman sujuvuuden. Huomioimme mahdolliset erikoisruokavaliot ennakkoon ilmoitetun perusteella.
Otamme lounaalle myös pöytävarauksia. Varaukset tulee tehdä osoitteeseen [email protected]. Varaus on vahvistettu kun saat meiltä vahvistusviestin.Lounaalla pidämme pöytää varattuna viisi minuuttia varausajan alkamisesta. Mikäli asiakas ei saavu paikalle tai ilmoita myöhästymisestä pöytä annetaan eteenpäin.